De kas

Bij een complete moestuin hoort natuurlijk ook een kas. Met de kas kunnen we het seizoen verlengen en meer opbrengst uit de tuin halen. Daarnaast biedt het een gelegenheid om ook wat binnen te zetten zodat gereedschap bijvoorbeeld droog blijft. Daarnaast wil ik kijken of het mogelijk is om een soort grond-koelkast te maken om wat drinken koud te houden in de tuin.

Omdat we net beginnen en het allemaal veel tijd en geld kost, hebben we geen geld voor een grote glazen kas. Dat kost honderden zo niet duizenden euro’s. Even iets te veel van het goede dus. We hebben ons oog laten vallen op een polycarbonaat kas van Vida XL van 10,5 vierkante meter. Een behoorlijke kas voor een prima prijs.

We hebben alleen geen ervaring met Vida XL, nog met een polycarbonaat kas. Ik ben dus erg benieuwd of iemand daar al ervaringen mee heeft en wat die zijn? Dan hoor ik dat graag.

One thought on “De kas”

  1. Ik heb 2 muurkassen van polycarbonaat, ik vind ze geweldig, er komt wel wat alg aanslag in de holtes, maar ik vind het juist fijn dat het geen helder glas is, mijn zaailingen en planten doen het er goed in.

Geef een reactie