Recept: Andijvie met zoete gember

Zondag bij de tuin kreeg ik van de buren een tas met groente mee. Zij hadden veel te veel oogst voor zichzelf en wilde delen. Dat is natuurlijk heel erg lief en fijn voor ons, want het enige dat wij op dit moment aan het doen zijn is spitten en onkruid verwijderen. Opbrengst hebben we pas volgend jaar.

Ik kreeg een verse struik Andijvie mee. Ik heb er een gerecht van gemaakt met zoete gember, Italiaanse kruiden, knoflook en cashewnoten. Ik heb het geserveerd met een kalfssaucijs van de Genneper Hoeve in Eindhoven. Het is prima te combineren met tagliatelle of gepofte aardappel.

Benodigdheden:

Struik Andijvie, gewassen en bladeren in stukken gescheurd. Harde stukken verwijderd.
Een flinke hand cashewnoten (ongezouten)
Knoflook in plakjes (naar gelang je van knoflook houdt, ik gebruik ca 2 tenen per persoon)
Zoete gember (uit pot, AH) twee tot drie bolletjes in plakjes en een scheut van de siroop
Gedroogde Italiaanse kruiden

Bereiding (ca 4 minuten):

In een wokpan zonnebloemolie warm laten worden, knoflook er in fruiten. Andijvie toevoegen. De bladeren laten slinken. Gember en gembersiroop toevoegen. Goed roeren. Italiaanse kruiden toevoegen. Tot slot de cashewnoten toevoegen en nog even verwarmen. Direct serveren.

Denk aan de timing! Niet te lang want dan blijft er niets over van de bite van de Andijvie.

One thought on “Recept: Andijvie met zoete gember”

Geef een reactie