Recept: Courgette soep

Van een van de mede tuiniers op ons volkstuin complex kreeg ik een grote courgette. Een grote courgette heeft een harde schil en flinke pitten. De binnenkant is juist zachter dan je gewend bent. De smaak van een courgette wordt minder naarmate hij groter (en ouder) wordt. Maar voor de soep is hij nog steeds heel goed!

Benodigdheden:

Dikke plakken courgette, in blokjes gesneden
Scheutje kookroom (light)
Handje vermicelli
Groenten bouillonblokjes
Knoflook
Peper

Bereiding (ca 45 minuten):

Bak de blokjes courgette in een koekenpan licht bruin. Dit zorgt ervoor dat de courgette veel meer smaak heeft in de soep. Breng ca 1 liter water aan de kook met de bouillonblokjes. Voeg de courgette toe en de vermicelli. Voeg ook de knoflook, peper en een scheutje kookroom toe. Laat het geheel ca 30 minuten doorkoken.
Blender het geheel met een staafmixer. Doordat de courgette groot is is de schil heel erg hard. De blender maakt van de schil hele kleine stukjes die een ‘bite’ aan de soep toevoegen. De vermicelli en de room zorgen ervoor dat het een stevige gebonden soep is.
Serveren met wat peterselie.

Geef een reactie