Het bouwen van de kas

We hebben de kas die we eerder hier besproken besteld. Drie grote pakketen kwamen met de post. Bij de bouwmarkt heb ik tuinhout gemaakt om een stevige fundering te maken die helemaal waterpas gesteld kan worden. En dan begint het echte werk: het bouwen van de kas.

Ik ben een heel eind gekomen. Eerst een grondraamwerk maken en deze stellen op zes punten in de grond. Helemaal waterpas. De kas is 3.71 x 2.80 meter. Een behoorlijk oppervlak als je het zo uit legt op de grond.

Daarna was het zaak om de kas op te bouwen. Het is een aluminium framewerk dat pas stabiel is als je het helemaal in elkaar staat. Tot die tijd lijkt het wel een elastiek. Het was dus een heel gedoe. Daarna moesten de kunststof platen er nog ingezet worden. Daar ben ik nog niet mee klaar. Binnenkort dus weer een dag klussen aan de nieuwe kas.

2 thoughts on “Het bouwen van de kas

  1. Hallo kas bouwer,

    Ook ik heb zo`n kas gekocht en nu hij staat heb ik ook mijn bedenkingen over hoe hij een storm doorstaan zal. Hoe is het afgelopen met jullie claim bij de leverancier? Dan ben ik alvast op de hoogte voor als het mis gaat.

Geef een reactie