Aardappel poters voorkiemen

Het is weer maart en de vroege aardappelpoters mogen alweer de grond in. Met een vroeg aardappelras en een beetje geluk kun je al nieuwe aardappels oogsten zo rond juni. Dan heb je nog tijd om een nateelt te doen van bijvoorbeeld sla of andijvie. Om nog meer een voorsprong op te bouwen, kun je de aardappelpoters voorkiemen. Je koopt je aardappelpoters rond deze tijd bij je volkstuin, Boerenbond of tuincentrum. Vaak hebben ze dan nog geen uitlopers. Ze mogen meteen de grond in (afdekken als het vriest), maar je kunt ze ook eerst laten voorkiemen door ze in bakjes of eierdozen open te leggen op een plaats met veel licht. Dat mag bij 18 graden, als ze uitlopers hebben of krijgen leg je ze kouder, bij 10 graden. Buiten mag ook, als het maar droog is en niet vriest.

 

Geef een reactie