Moestuin update april

We zijn halverwege april en het moestuinseizoen is volop aan de gang. De natuur schijnt een paar weken achter te lopen op gemiddelde jaren, maar dat komt ons niet zo heel slecht uit, want we hebben nog genoeg werk te doen. Het spitten van de vakken is een flink karwei door de kweekgras- en windewortels. En het zaaien en planten kan echt niet eerder gebeuren dan dat het vak helemaal schoon is. We zijn dus vakken aan het spitten op volgorde van groenten die gezaaid of geplant moeten worden. Een soort race tegen de klok, want in april komt bijna alles tegelijk!

Als eerste was het vak van de aardbeien schoon. De online bestelde plantjes mochten maximaal een paar dagen buiten de grond blijven, dus dat was prioriteit nummer 1. Meteen goed aangepakt met worteldoek. Inmiddels zijn de plantjes al goed aangegroeid.

Daarna waren de aardappels en plantuitjes aan de beurt. Deze zitten inmiddels drie weken in de grond en komen ook al mooi boven. De plantuitjes van de rode ui zijn pas deze week gezet. Ook zijn de zomerwortels en stengelui gezaaid, maar die zijn nog niet ontkiemd. De sjalotjes steken net hun groen boven de grond en de knoflook staat pas net, dus dat zal nog wel even duren.

In het vak van de bladgroenten zijn deze week de spinazie, snijbiet en eikenbladsla gezaaid. Van een buurman hebben we 6 kropsla-plantjes gekregen die hij over had. De tuin begint zo langzamerhand een beetje groen te worden en niet van het gras!

Als laatste heb ik het vak voor de vlinderbloemigen inmiddels klaar. Een andere buurvrouw bood enkele opgekweekte tuinboonplantjes aan, waardoor ik er nog maar een paar hoefde te zaaien om mijn rij vol te maken. We hebben ook nog 10 opgekweekte koolplantjes en wat tomatenplantjes gekregen. Wat een fijne buren hebben we toch op de volkstuin!

One thought on “Moestuin update april”

Geef een reactie