Besmet met het moestuinvirus

Wanneer je mij 2 jaar geleden had gezegd dat ik het nu zo leuk zou vinden om in onze moestuin te werken, zou ik je keihard uitgelachen hebben. Ik had totaal geen groene vingers, kamerplanten overleefden het vaak niet in mijn huis en ik vond het heerlijk dat ik geen tuin had. Wat maakt dan dat ik het nu wél heel leuk vind en ik besmet ben geraakt met het moestuinvirus?

Allereerst was het gewoon een leuke bezigheid om samen met François te doen. Gezellig samen tuinieren! Al snel kwam ik erachter dat het ook echt een ontspannende bezigheid is waarbij je lekker buiten bezig bent en je je gedachte even op nul kunt zetten. Wanneer je een dag hard gewerkt hebt, is dat heerlijk.

Maar de voornaamste reden waarom ik het nu zo leuk vind, is dat je gewassen echt kunt zien groeien. Je zaait een zaadje dat uitgroeit tot een plantje. Dat plantje groeit verder en wordt een groente (of draagt een vrucht) die je vervolgens ook nog kunt eten. Mooi dat je die komkommer zelf gezaaid hebt en vervolgens, een aantal weken later, een hele komkommer kunt oogsten.

Fijn dat het moestuinseizoen weer begonnen is!

2 thoughts on “Besmet met het moestuinvirus

  1. Haha, ja datzelfde had ik ook toen mijn vriendin mij een soort van dwong om mee te doen. Het eerste jaar wist ik nog niet goed of ik het nog een jaar ging doen, maar inmiddels doe ik het 4 jaar en het is helemaal leuk om samen te doen.

Geef een reactie